Hej på er! Nu så har vi varit här en dag och hunnit med en hel del faktiskt, trots att vi känner av lite jetlag… På morgonen mötte vi upp Limmet med tjej på den lokala Resturangen Denny´s och käkade en stadig frukost. Sedan jäktade vi iväg till banan för ...
" /> wp_head();

Formula D USA – Uppdatering / Blogg

October 7th, 2011 by admin Categories: Nyheter / Blogg No Responses

Hej på er!

Nu så har vi varit här en dag och hunnit med en hel del faktiskt, trots att vi känner av lite jetlag…
På morgonen mötte vi upp Limmet med tjej på den lokala Resturangen Denny´s och käkade en stadig frukost.

Sedan jäktade vi iväg till banan för att Göran Röjhagen på Deltaphoto skulle få sitt presspass.
Väl framme så fick vi biljetterna de hade lovat oss, fixade även ett par åt limmet så vi kunde komma in och kolla på testdagen som teamen hade idag torsdag.

Kvalet börjar idag Fredag och de kör även en hel del träning, viktigt var att kunna sortera ut bilen i den nya banan som de hade lagt ut till en början.
Team Falken la in en vädjan att ändra banan då deras bilar inte fixade 2st rundor på ett par däck.

Banan kortades ned lite med en teknisk sväng på slutet, en mycket rolig bana tycker jag, de verkar ju ha det skoj iallafall !
Lite otursrepor har vi sett idag… Jag frågade Matt powers vad som hände idag när han körde in i muren ordentligt och han svarade: har ingen aning vad som hände därute, men det bara small! Skön kille som tar vardagen som den kommer..
En del bilar som har rasat lådor och en del drivaxlar har vi sett samt en rx7:an som skrotade av i muren så den lastades direkt, inget foto fick tas av den…det var inte mycket kvar av bakdelen.

Vi fick en inbjudan av Samuel Hubinette att få vara med på deras sponsorträff på banan, god mat och lite tävlingar var på programmet samt medåkning på banan i deras svarta 4sitsiga dodge challanger.. det var inte tråkigt att få åka med på banan en sväng.
Men jag har ju kört på bana med Matt power och Tony angelo som är domare i Formula D.

Jag fick möjligheten att köra ett race med skidcars på banan, de hade tagit och svetsat på en stålplåt på fälgarna bak så det var bilar med framhjulsdrift som vi åkte och sladdade med runt på banan… har sällan haft så kul ! Skön känsla att drifta förbi på insidan med en liten MG.

Vi fick även köra ” flip a bitch” vilket innebär att man skulle handbromsladda in en bil i en ficka utan att riva de kartongerna som de hade ställt upp som väggar.

Kvällen avslutades med att Sam körde lite sponsorer samt oss i Challanger drifttaxin och det gjorde ju det hela inte sämre att det var på Irwindale som detta hände, en skit kul dag och ett riktigt trevligt avslut på första dagen på Toyota Speedway /Irwindale.

Imorgon fredag så börjar träning och kvalet för Formula D och det ser vi framemot, vi kommer att sitta på läktaren och njuta av all rök !

Här kommer lite bilder från Irwindale , enjoy ! (Foto: Mikael Svensson, Göran Röjhagen, Ragnar Cederberg)
Med vänlig hälsning
Mikael Svensson
Team Raidopower Motorsport

%d bloggers like this: