Racerapport från Bilsport Action Meet 2010 @ Mantorp Park Torsdag: Avresa från Stockholm/Norrköping, ankom till Mantorp vid 22-tiden. Fredag: Träningen inför lördagens tävling gick mycket bra för båda teambilarna. Extra roligt på träningen var det för Olle Hällström då det såg mycket lovande ut inför hans tävlingsdebut med Nissan. Infästingen ...
" /> wp_head();

Pallplats på Action Meet!

August 9th, 2010 by admin Categories: Bilsport Action Meet - Mantorp Park 2010, Event / Show / Tävlingar, Förstasidan, Nyheter / Blogg No Responses

Racerapport från Bilsport Action Meet 2010 @ Mantorp Park

Torsdag:
Avresa från Stockholm/Norrköping, ankom till Mantorp vid 22-tiden.

Fredag:
Träningen inför lördagens tävling gick mycket bra för båda teambilarna.
Extra roligt på träningen var det för Olle Hällström då det såg mycket lovande ut inför hans tävlingsdebut med Nissan.
Infästingen mellan fuelrail/topp strulade på nissan och orsakade ett E85-läckage, detta svetsades dock och träningen kunde fortsätta.
Tokan passade även på att köra Nissan i det område som var avlyst för “prova-på-drifting” men han ville inte riskera att något skulle hända med bilen inför lördagens tävling så det kördes endast några få testrundor.
BMW´n hade efter ett besök utanför banan fått skador på de bakre camberstagen varpå dessa & en drivaxel fick bytas ut.
Dagens avslutades med en god middag och mingel i teamtältet med vänner, tävlingsdeltagare, partners och teammedlemmar.

Lördag:
Mikael “Wunderbaum” Svensson slog ut Alx Danielsson (Nissan Skyline R33) och placerade sig på en 3:e plats i tävlingen, mycket bra och konsekvent kört utav micke! BMW´n lider utav för lite effekt jämfört med t.ex vinnarbilen (Leif från Åland som tog hem ett välförtjänt 1:a pris) men det problemet börjar närma sig en lösning.
BMW´n och Leifs Supra råkade även ut för en liten incident nere i pariserkurvan men båda bilarna kunde fullfölja tävlingen.
Ingående axeln i växellådan på Nissan vred av sig precis innan det var dags för testrundan inför kvalet till dagens PROINT-driftingtävling. Detta innebar att Olle Hällström och Nissan ej kunde deltaga i denna tävling, och Olle Hällström´s tävlingsdebut får ske vid ett annat tillfälle. Detta var givetvis enormt tråkigt men det är sådant som kan hända, och det filas på vilken lösning på växellådsproblemet vi skall välja (finns flera alternativ).
Unde eftermiddagen så monterade vi den växellåda vi hade haft med oss i reserv så att Nissan skulle vara klar inför driftingträningen som arrangerades av 5100.se under söndagen.
På ett folktomt Mantorp Park spenderade teamet kvällen tillsammans och hade riktigt trevligt, trots spöregn.

Söndag:
Det regnade i stort sett hela dagen, till och från. Besökarantalet var inte stort men trots vädret så hade några tappra förare tagit sig till Mantorp Park för att få köra lite drifting i regnet.
Först ut var Olle Hällström med Nissan, Micke Svensson åkte med. Det var väldigt halt pga regnet och något skadade i bakvagnen, in till depån och det visade sig att det var ett stag som behövde justeras.
Ut på banan igen och plötsligt så dränktes framrutan av vätska (E85). Bränslet tog eld och olle fick snabbt stopp på bilen, micke & olle var snabbt ute ut bilen och kunde själva släcka elden. Tack vare mickes & olles snabba agerande så har branden förhoppningsvis inte orsakat allt för stora skador. Orsaken till läckaget var samma som under fredagen, fuelrailens infästning i toppen.
Efter branden packade vi ihop och begav oss hemmåt.

Slutsats:
En mycket trevlig och bra helg för teamet trots de missöden som inträffade. Speciellt bra helg för teamföraren Mikael “Wunderbaum” Svensson som tog hem 3:e priset, grattis!

Ett stort tack till Rockstar Energy Drink, Fuckyeah.se samt givetvis Bilsport & Mikael Hammarström/Mantorp Park!

%d bloggers like this: