Teamet representerades på plats av Mikael “Wunderbaum” Svensson med sin BMW M3, Andreas Hedström samt Patric Geiborg. Med oss åkte även dommaren Janne från Norrköping. Vi anlände til Bivaröds flygfält vid 19-tiden på lördagen, då var redan ett stort antal funktionärer/arrangörer på plats och de hade förberett en liten grillkväll, ...
" /> wp_head();

Racerapport – HLMK Drifting Series #3

August 23rd, 2010 by admin Categories: Event / Show / Tävlingar, HLMK Driftingtävling #3 - Bivaröd 2010, Nyheter / Blogg One Response

Teamet representerades på plats av Mikael “Wunderbaum” Svensson med sin BMW M3, Andreas Hedström samt Patric Geiborg.
Med oss åkte även dommaren Janne från Norrköping.

Vi anlände til Bivaröds flygfält vid 19-tiden på lördagen, då var redan ett stort antal funktionärer/arrangörer på plats och de hade förberett en liten grillkväll, alltid trevligt att sitta och byta några ord och äta en god bit mat.
Kristian från HLMK (Sportvagnskonsult) hade ordnat boende åt oss i metropolen Vinslöv där vi passade på att umgås med lokalbefolkingen på den lokala pizzerian, samtidigt som vi beundrade lördagskvällens moped, epa-traktor och trakor race i “vinslöv city” 😉

Vid 9-tiden på söndagsmorgonen var vi åter igen på plats vid banan och det var dags för tävling.
Dessvärre så märkte micke nästan direkt under träningen att något var fel på bilen, den hoppade och slog i bakvagnen och ville inte låta sig kontrolleras.
Efter en snabb felsökning utan att ha funnit någon uppenbar orsak till varför bilen betedde sig som den gjorde så beslutades att vi skulle köra tävlingen i alla fall.

Bakvagnen levde sitt eget liv och bilen betedde sig därefter vilket starkt bidrog till att micke inte gick vidare. Givetvis väldigt tråkigt men så kan det vara ibland, bara komma igen starkare nästa gång!

Efter felsökning så uppdagades bl.a en spricka i bakvagnen samt en trasig drivaxel, troligtvis följdskador efter bilens avåkning under Action Meet på Mantorp.

Trots problemen så hade vi som åkte ner en riktig trevlig helg och vi vill rikta ett riktigt stort tack till HLMK som arrangör, det märks att allt utvecklas runt omkring för varje tävling och det kan bara bli bättre och bättre – keep it up!

Med vänlig hälsning
Andreas Hedström, Teamchef
Raidopower Motorsport

  1. Det var väldigt trevligt att ni kom ner grabbar!
    Väldigt tråkigt dock att det strulade med bilen. Hoppas att ni hinner lösa det tills nästa tävling då ni är lika varmt välkomna igen!

    MVH

    Krille

%d bloggers like this: